Anlita städhjälp

Städhjälp och andra hushållsnära tjänster är något som har blivit allt vanligare att använda sig av de senaste åren och detta är bland annat tack vare RUT-avdraget som gör att du får avdrag på arbetskostnaden.

Städhjälp kan vara regelbunden städning där någon kommer hem och till dig till exempel varje eller varannan vecka och utför så kallad vanlig veckostädning. Men städhjälp kan också innebära att du anlitar någon för en engångsstädning till exempel för en storstädning, flyttstädning eller fönsterputsning.

Att anlita en städfirma för en storstädning exempelvis två gånger per år kan vara att bra alternativ för dig som inte har något emot att själv utföra den enklare vardagsstädningen, såsom att dammsuga och torka av badrummet och liknande, men inte känner för att gå och torka lister och tak eller dammsuga under soffan och så vidare. Det här är ju städning som kanske inte behöver göras särskilt ofta och därför kan det då passa bättre att anlita en städfirma och betala per gång istället för att ha ett abonnemang. Vid en sådan här städning kan du också välja att lägga till fönsterputsning för att få ditt hem att kännas riktigt skinande rent efter storstädningen!

Flyttstädning är också en tjänst som du köper vid ett tillfälle och är en bra lösning för att underlätta när du ska flytta. Denna tjänst erbjuds bl.a. av Balanzen i Stockholm. Oftast så har man tillräckligt med saker att göra, i alla fall när man ska flytta, och mycket logistik som ska lösas. Att betala för att någon som utför flyttstädningen kan därför vara till stor hjälp. När du flyttar så är du också skyldig att se till att hemmet att ordentligt rengjort innan köparen eller nästa hyresgäst ska flytta in. Har du inte städat ordentligt kan du bli betalningsskyldig, men har du anlitat en städfirma så har du en garanti på att städningen ska vara ordentligt utfört. Skulle fallet vara så att städningen inte blir godkänt så är det städfirmans ansvar att åtgärda detta eftersom du redan har betalat för tjänsten.